søndag den 30. maj 2010

Fra dansk Ø til schweizisk magi

En drastisk ændring i planerne har gjort at uge 26 ikke står på udforskning af de Bornholmske klipper, men istedet en uge i Magic Wood. Projekt Bornholm så ellers ud til at blive en fed oplevelse, men det var svært at få erhvervet nok folk til, at en område-udviklingstur bliver fed. Vi vurderede at det ville blive en hård tjans med for få folk til at skrubbe og børste, til at vi ville få klatret nok i den sparsomme tid en uge har at byde på.


Men men men, nu stod vi pludselig med en hel uges fri tid, og hvad er bedre end at bruge den i Schweiz:) Holdet bestående af David Høj, Alexander Madrid og undertegnede rykker derned søndag d. 27. juni, så der er potentiale for nogle spektakulære sends.
Sidst jeg var der lykkedes det mig at lave en pulley på min første klatredag, så jeg nåede kun at få sat ét problem. Så der er masser af projekter at gå igang med. I er meget velkommen til at skrive og komme med jeres bud på et must-do projekt så vi kan få stykket en tick-list sammen.

Ud over det har jeg lige fundet denne relativt nye PDF fører over området. Den bliver selvfølgelig også til at finde på The Turfs

fredag den 28. maj 2010

Captain Kirk og klatring

I løbet af dagens forsøg på at afdække internettets potentiale, er jeg faldet over dette sæt af videoer med William Shatner der passioneret fortæller om klatring.



og af en eller anden grund er der nogle der har lavet denne fine video

Er det new-school at være kort og tyk

Læs den new zealandske klatre legende John Palmer's tanker omkring old-school vs. new-school klarting, og betydningen af at være lang og tynd har mistet sin effekt.


PalmerSutra: Are my long levers holding me back? 


"..WHO predicts that by 2015, approximately 2.3 billion adults will be overweight and more than 700 million will be obese. All other things being equal, that means lots more short, fat climbers. And they’re gonna need something to climb, and it’s gonna need to have BIG holds." J.P. (fra powerband.org.nz)

torsdag den 20. maj 2010

Så er den i vinkel...eller...

Indtil i tirsdags vidste jeg ikke hvordan man sætter en albue der er gået af led på plads...det ved jeg så nu! Denne gang er det ikke mig selv der er kommet til skade, hvis der var nogen derude der tænker, "hva har han nu lavet"! 
Kort fortalt er historien den at jeg var til almindelig tirsdags træning i CPH-B, og Anne min kæreste var lige startet på begyndertræningshold der. En times tid inde i træningen sker der så det at Anne vil hoppe ned fra toppen af 45 graderen, men lander lidt skævt, så hendes fødder smutter på madrassen. Hun tager fra med den ene arm strakt og *pop* så er den gal! Hendes venstre albue går af led hvilket ser sådan her ud

Her er Anne så dopet af morfin og hendes arm er i teorien strakt,
men den bule der stikker ud til siden skulle egentlig have siddet bag på!

Inden i ser det sådan her ud. (billedet er lånt men indtrykket er det samme)

Afsted gik det til Hvidovre hospital, hvor der var kort proces. Da vi jo begge er medicin studerende, fik vi under kyndig beskrivelse vist hvordan sådan et lad skal komme på ret køl igen. Det var nu nok mest mig der fik noget ud af den undervisning, da Anne var dopet på morfin og lammet af smerte, men lettet over at sin arm nogen lunde lige igen.

Hun har fået armen i gips og slynge i 3 uger men har det ellers godt. Det er bare super ærgerligt, da hun lige var kommet godt igang med træning og følte fremskridt, men hun er forhåbentlig snart tilbage på væggen igen.

Pas på jer selv derude, og vi ses til torsdagtræning!

lørdag den 15. maj 2010

Klippe ud, plastik ind og hvad der venter

De oprindelige weekendsplaner for David, Paw og undertegnede var egentlig en tur til Västervik, men som de fleste nok har opdaget er vejrguderne ikke i deres milde hjørne. Man begynder at tro at foråret ender med bare at gå direkte over i efterår (hvad sker der for at man stadig har lyst til at cykle med vanter i maj???). Anyways, det var min sidste chance for at nå at få rykket noget klippe inden eksamenslæsningen sætter ind, så nu må jeg nøjes med plastik og hangboard. Her er lige lidt inspiration til dem der ligesom mig er fanget indendørs. Ved godt at den ikke er helt ny og at der er folk der fjoller rundt med snor, men den giver en lyst til at træne nu!!!



Den næste klippetur bliver dermed i slutningen af juni (uge 26) hvor jeg, i samarbejde med trad.master Anders Strange (der kender øen som sin egen bukselomme) og David Høj, har fået stykket et lille hold sammen der tager til det østligste Danmark, nemlig Bornholm, og ser hvad solskinsøen har at byde på. Planen er at samle så meget info omk. de boulders der er blevet sendt der i tidens løb og derudover at udforske det urørte og forhåbentlig få nogle nye tunge FA's i posen. Det hele skulle gerne munde ud i en boulderguide over øen. Hvis man kunne tænke sig at hook op med os er man mere end velkommen.

søndag den 2. maj 2010

1. maj Boulderbash i CPH-B

Tak til Søren og Frank for at være værter for denne fantastiske event og tak til Nuggi mfl. der havde været med til at skrue problemer  i topklasse. Stemningen var i top og der var tæt kamp om topplaceringerne og jeg personligt kan godt mærke de 46 gange 4,5 meters klatring i hele kadaveret idag :0) Dagen endt med grilhygge og en velfortjent pils i det fri. Jeg fik desværre ikke selv skudt billeder men det var der heldigvis andre der gjorde.
Tjek resultatlisten og billeder her, og flere billeder her, og her